ضعف چشم به وضعیتی گفته میشود که در آن حداکثر توانایی دید شخص یا توانایی دید شخص در برخی بخشها یا جزئیات خاص کاهش یابد. ضعیف شدن چشم ممکن است در اثر اختلالات مختلفی از جمله کتاراکت، گلوکوم، آستیگماتیسم، صدمات دریچه چشمی و یا دیگر عوامل مانند استفاده طولانی مدت از صفحه نمایشها، عدم انجام معاینات، عدم استفاده صحیح از لنز و… ایجاد شود که در این مقاله قصد داریم به برخی از آنها بپردازیم. با ما همراه باشید.
-
مالیدن چشم به طور طولانی مدت
مالیدن چشم به طور طولانی مدت میتواند منجر به بروز مشکلاتی در دید و سلامت چشم شود که به آن اشتباه دیدن یا میوپی میگویند و به معنای کاهش توانایی چشم در دیدناشیاء دور است. اشتباه دیدن معمولاً به دلیل نقص انتقال تصویر به دستگاه بینایی چشم رخ میدهد و به عوامل مختلفی از جمله وراثت، عوامل محیطی، عادتهای بینایی، انحراف شکل قرنیه و… بستگی دارد.
-
نگاه طولانی مدت به صفحه نمایش موبایل
نگاه کردن طولانی مدت به صفحههای نمایش الکترونیک مانند تلفن همراه، تبلت یا کامپیوتر میتواند منجر به عوارضی شود که خستگی چشم یا استرس بینایی دیجیتال نام دارد. از نشانهها و علائم این مشکل میتوان به سوزش، خستگی، تاری دید، عدم تمرکز، احساس خشکی و سردرد اشاره کرد. در واقع استفاده بیش از حد از موبایل به صورت مستقیم منجر به ضعف چشم نمیشود و عوامل دیگر نیز تأثیرگذار است. برای کاهش خستگی چشم و مشکلات ناشی از آن بهتر است هر ۲۰ دقیقه نگاه خود را از موبایل برداشته و به یک شیء در فاصله ۶ متری نگاه کنید، درخشندگی و کنتراست موبایل را به گونهای تنظیم کنید که برای چشم مناسب باشد و با تجویز پزشک از عینکهای ضد تابش آبی استفاده کنید.
-
انحراف چشم در کودکان
انحراف چشم در کودکان که با نام نابینایی انحرافی نیز شناخته میشود، زمانی رخ میدهد که چشمها نتوانند به صورت همزمان و تنظیم شده تصاویر را به مغز انتقال دهند. در نتیجه این مشکل، چشمها ناهماهنگ شده و ممکن است یکی از آنها به سمت داخل یا به سمت خارج منحرف شود. از جمله علل انحراف چشم در کودکان میتوان به وراثت، نقص عضلات چشم و ساختار چشم، عوامل عصبی و مشکلات بینایی اشاره کرد و در برخی موارد نیز علت آن مشخص نیست.
-
انجام ندادن معاینه چشم
معمولاً کسانی که به صورت مرتب و با بروز هر مشکلی در چشمهای خود به متخصص چشم مراجعه میکنند کمتر از دیگران به بیماری و مشکلات چشمی دچار میشوند و حتی اگر دچار شوند، مشکل در زمان مناسب تشخیص داده شده و به خوبی رفع میشود. معاینه چشم معمولاً توسط یک متخصص چشم یا اپتومتریست انجام میشود و در طول آن، پزشک از ابزارها و تستهای مختلفی برای اطمینان از سلامت و عملکرد صحیح چشم استفاده میکند. از جمله اقداماتی که در معاینه چشم انجام میشود میتوان به تست تجزیهای بینایی، اندازهگیری دید، آزمون فرنجهیابی، آزمون فشار چشم و بررسی قرنیه و عدسی چشم اشاره کرد.
✍ پیشنهاد ما : کلینیک اپتومتری هاکان با ارائه خدمات معاینه چشم درخدمت شما مراجعه کنندگان عزیز می باشد.برای تماس مستقیم کلیک کنید.
-
کار کردن در نور کم در مدت طولانی
کار کردن بلند مدت در نور کم میتواند به چشمها آسیب برساند و موجب مشکلاتی از جمله خستگی چشم، تیرگی دید، ایجاد التهاب و نواحی قرمز، خشکی و سوزش در چشمها شود. برای کاهش این مشکلات توصیه میکنیم در محیط کار و اتاق خود از چراغ و منبع روشنایی مناسب استفاده کنید، پس از هر ۲۰ دقیقه کار به مدت ۲۰ ثانیه استراحت داشته باشید، از قطره چشم در صورت نیاز و به منظور جلوگیری از خشکی چشم استفاده کنید، مانیتور خود را در مسافت و زاویهای مناسب چشم تنظیم کرده و به پزشک مراجعه کنید.
-
عدم رسیدگی به لنز چشم
عدم رسیدگی به لنز چشم و توجه به نکات مربوط به استفاده صحیح از لنزهای تماسی میتواند مشکلات و آسیبهای بسیار جدی برای چشمها ایجاد کند. از جمله این مشکلات میتوان به التهاب چشم در اثر ورود باکتری و عفونت به چشم، خشکی چشم و خارج شدن لنز از چشم، آسیب به سطح چشم و التهابات ناشی از آن اشاره کرد. به منظور حفاظت از سلامت چشمها و جلوگیری از مشکلاتی که گفته شد، توصیه میشود راهنماییها و دستورالعملهای مربوط به استفاده صحیح از لنزهای تماسی را رعایت کنید.
-
سیگار کشیدن
کشیدن سیگار میتواند تأثیرات بسیار جدی بر روی سلامت چشمها داشته باشد. از جمله این تأثیرات میتوان به بیماریهای قرنیه و عفوتهای چشمی، بیماری عروق شبکیه در اثر مسدود شدن عروق خونی، کاهش انتقال نور در عدسی چشم، تغییر در تولید اشک و خشکی چشم، کاهش کیفیت بینایی و بیماریهای ماکولا اشاره کرد.
-
مبتلا شدن به برخی بیماریها
ابتلا به برخی بیماریها از دیگر عواملی است که بر روی ضعیف شدن چشمها تأثیر میگذارد. از جمله این بیماریها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بیماریهای مادرزادی مانند دیستروفی عصب بصری
- بیماریهای عمومی مانند دیابت که باعث نوروپاتی بصری میشود.
- آرتریت مقولدی چشمی
- سرطانها
- بیماریهای ایمونولوژیک
- بیماری گلوکوم که در آن فشار داخل چشم افزایش مییابد.
- بیماریهای ماکولا
- خطاهای شدید در تجویز عینکها
- ناهنجاریهای کراتوکونوس
- عوارض احتمالی عمل جراحی
- التهابات و عفونتها
- صدمات چشمی و…